IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бианор Холдинг ще затваря дъщерно в Швейцария*

Холдингът ще увеличи дела си в дружество за дизайн и уеб разработка до 100%

17:30 | 04.11.09 г.
Бианор Холдинг ще затваря дъщерно в Швейцария*

Бианор Холдинг АД ще ликвидира дъщерното си дружество в Швейцария, по-малко от пет месеца след като го регистрира, става ясно от съобщение на холдинга, публикуванo чрез БФБ.

Бианор Холдинг притежава 75% от капитала в Bianor GmbH, регистрирано през юни в гр. Цюрих с цел разширяване на каналите за продажба на дружествата в групата на Бианор.

Дружеството бе замислено като офис за продажби и бе създадено съвместно с партньор. На нашия партньор му се промениха приоритетите обаче, и предпочетохме да го затворим, уточни за Investor.bg Георги Лазаров, директор за връзки с инвеститорите в Бианор Холдинг.

Bianor GmbH има капитал от 20 000 швейцарски франка.

В същото съобщение Бианор Холдинг обяви, че щe увеличи дела си в Некстборн ООД до 100% от 92%, като изкупи дяловете на физически лица. Некстборн е компания за дизайн и уеб разработка.

Дяловете ще бъдат изкупени по номинал. Придобиването им е част от общата политика, свързана с преструктуриране на групата за по-лесно опериране и мениджмънт, добави Лазаров.

Акциите на Бианор Холдинг добавят 12,5% към стойността си до 4,5 лева за бройка през последните три месеца. Пазарната капитализацията на дружество е 3 млн. лв.

* Актуализирано в 17:30

Свързани компании:

Бианор Холдинг АД(BNR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:58 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още