IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Шумен и Враца без парно заради неплатени дългове на топлофикациите

По данни на Топлофикация Враца битовите абонати в града са 12 000, като половината от тях имат задължение към дружеството за общо над 6 млн. лв.

15:04 | 04.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Шумен и Враца без парно заради неплатени дългове на топлофикациите

Абонатите на „Топлофикация Шумен“, които са около 10 хил., са без отопление, тъй като дружеството не работи заради натрупани неплатени задължения към Булгаргаз в размер на 11 млн. лв. Все още не е ясно кога ще бъде възстановено захранването с гориво, съобщи директорът на дружеството Иван Кунев.

Освен битовите абонати, без отопление в момента са три училища, две детски градини, поликлиника и няколко административни сгради.

Булгаргаз е спрял подаването на природен газ и към топлоцентрала „Младост“ на „Топлофикация Враца" заради дълг от 5,3 млн. лева, затова половината от битовите абонати на дружеството са без парно отопление, съобщи зам.-изпълнителният директор на топлофикацията в града Кремен Георгиев.

Продължаващата работа топлоцентрала „Градска" на дружеството осигурява отоплението на учебните, детските и социалните заведения, както и на половината битови абонати във Враца, уточни Георгиев, цитиран от БТА.

По данни на „Топлофикация Враца“ битовите абонати в града са 12 хил., като половината от тях имат задължение към дружеството за общо над 6 млн. лева.

Преговорите между ръководствата на двете топлофикационни дружества от една страна и Булгаргаз от друга за уреждане на въпроса за неплатените дългове на топлофикациите продължават.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:23 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още