IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Енемона ще прави фонд за инвестиции в енергийни дружества, предимно свои

Дружеството вече е решило да издаде привилегировани акции и варанти

17:40 | 03.11.09 г.
Енемона ще прави фонд за инвестиции в енергийни дружества, предимно свои

Енемона АД ще регистрира дружество - инвестиционен фонд - с цел привличане на капитал за дялово участие в енергийни дружества, съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

Това е трета идея за привличане на капитал от козлодуйската компания, след като Съветът на директорите вече взе решения за издаването на привилегировани акции за 59 млн. лв. и издаването на варанти със страйк цена 18,5 лв.

Инвестиционният фонд ще инвестира в енергийни проекти, развивани от Енемона АД, като например Енергиен проект Ломски лигнити, ТФЕЦ Никопол и Енемона Ютилитис ЕАД. Също така ще участва в приватизацията на държавни енергийни дружества и АЕЦ Белене.

Съветът на директорите е възложил регистрацията на дружеството на изпълнителния директор Цветан Петрушков. Не се уточнява дали фондът ще е дружество с ограничена отговорност, акционерно дружество или друга форма на собственост.

През миналия месец министърът на правосъдието оповести неизгодни договори, от които един за 184 млн. лв. с Енемона.

За последните 3 месеца акциите на дружеството поскъпват с 33,91% до 10,07 лв. за акция и 120,2 млн. лв. пазарна капитализация. През последните 3 месеца рекордната цена е 13 лв., като до днес капитализацията на дружеството отстъпва с 22,5% от нея.

Свързани компании:

Енемона АД(E4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:41 | 10.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още