IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Търгът за Лот 2 на магистрала Тракия започва на 12 ноември

До дни тръгва и търгът за рехабилитацията на ж.п. линията Пловдив - Бургас

16:31 | 03.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Търгът за Лот 2 на магистрала Тракия започва на 12 ноември
Тръжната процедура за Лот 2 на магистрала Тракия стартира на 12 ноември, съобщи на конференция министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов заяви по този въпрос, че се надява „процедурата за втория лот на магистралата да започне през февруари“, вероятно имайки предвид строителството на обекта.

Транспортният министър Александър Цветков пък съобщи, че „до дни“ ще стартира и тръжната процедура за рехабилитацията на железопътната линия Пловдив-Бургас.

От думите на министър Плевнелиев стана ясно, че регионалното министерство към момента дължи на строителни фирми близо 500 млн. лв.

Въпросът за начина на изчистване на тези задължения ще бъде внесен на заседание на Министерски съвет, каза Росен Плевнелиев и припомни, че се предвижда първоначално държавата да признае въпросните вземания, за да се издаде съответният документ на строителните фирми, който да им осигури мостово финансиране от банки.

Представители на строителния бизнес, присъствали на конференцията, призоваха МРРБ да разделя пътните проекти на по-малки лотове, за да могат в процедурите да се включват самостоятелно български компании. Министърът заяви, че ще има предвид предложението.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:50 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още