IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Държавната такса на Летище Пловдив пада с 40 на сто

Подготвят се процедурите за обявяване на концесия и за строителство на карго терминал

15:51 | 29.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Държавната такса на Летище Пловдив пада с 40 на сто

Министерството на транспорта ще намали с 40 на сто държавната такса на Летище Пловдив от 1 април 2010 година. Това съобщи заместник-министърът на транспорта Камен Кичев в Пловдив, предаде БТА.

По думите му новото ръководство на летището трябва да определи такава обща цена, която да привлича авиокомпаниите.

Според него би било успех да бъде привлечена „дори само една компания, която да извършва по един полет седмично от летището“.

Камен Кичев каза още, че се подготвят процедурите за обявяване на концесия и за строителство на карго терминал.

Заместник-министърът на транспорта участва в дискусия на тема „Развитие на Летище Пловдив и туризма в региона“, организирана от ръководството на летището.

По време на форума изпълнителният директор Дойчин Ангелов посочи, че в кризисна ситуация летищата са активната страна и сами предлагат своите услуги на авиокомпаниите. Той отбеляза, че Летище Пловдив трябва да търси целогодишна натовареност, ако иска да бъде ефективно. По думите му новата техническа екипировка и добре подготвеният персонал са условията за печелившо развитие в бъдеще.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:45 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още