IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

МРРБ и пътната агенция със 150 млн. лв. за капиталови разходи догодина

Сумите за пътната агенция за капиталови разходи са по-малки с около 30 на сто спрямо миналогодишните и четири пъти по-малки от заявеното от министерството

11:48 | 29.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
МРРБ и пътната агенция със 150 млн. лв. за капиталови разходи догодина

Общият бюджет на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и на агенция „Пътна инфраструктура“ за капиталови разходи за 2010 г. е около 150 млн. лв. Това каза пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, предаде БТА.

Той участва в международна конференция под мотото „Ние строим инфраструктурата на България“.

Министърът каза, че голяма част от сумата ще отиде главно за отчуждителни процедури и за подготовка на проекти.

Сумите за пътната агенция за капиталови разходи са по-малки с около 30 на сто спрямо миналогодишните и четири пъти по-малки от заявеното от министерството, каза министърът.

Той посочи, че за пътната агенция са били поискани около 500 млн. лв. за капиталови разходи, а тя получава 110 млн. лв. За бюджета на министерството са били поискани между 70 и 80 млн. лв., а са предвидени в проектобюджета за следващата година близо 40 млн. лв.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:55 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още