IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Намаляват с 5% таксата за автомобили с по-висок екостандарт

Предвижда се също така да бъдат увеличени таксите за превозни средства с екологичен стандарт на двигателя Евро 2 или по-нисък

19:02 | 28.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Намаляват с 5% таксата за автомобили с по-висок екостандарт

С 5% да се намали годишната такса за превозни средства със стандарт Евро 3, 4 или 5, предвиждат от Министерство на регионалното развитие и благоустройството и Агенция „Пътна инфраструктура”.

От двете ведомства обсъдиха на работна среща днес размерът на екотаксите, които трябва да бъдат въведени от следващата година.

Предвижда се също така да бъдат увеличени таксите за превозни средства с екологичен стандарт на двигателя Евро 2 или по-нисък, тъй като те са неекологични. Това ще засегне превозните средства, произведени преди 2000 г.

Екотаксите за превозни средства се въвеждат във връзка с изменение на Закона за пътищата от 2008 г. С него се транспонират изискванията на европейското законодателство в областта на пътните такси, припомнят в съобщението си от регионалното министерство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още