IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Заведоха дела за отнемане на имущество за общо над 1 млн. лв.

Делата са заведени в Пернишкия и Благоевградския и Хасковския окръжен съд, както и в Софийския градски съд

13:10 | 28.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Заведоха дела за отнемане на имущество за общо над 1 млн. лв.

Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, заведе дела за отнемане на имущество в полза на държавата на обща стойност близо 1,357 млн. лв.

В Пернишкия окръжен съд комисията е завела дело за отнемане на имущество с обща стойност 337 хил. лв. срещу Асен Димов от гр. Перник. Димов е осъден за контрабанда на цигари, се посочва в съобщението на комисията.

В хода на извършената проверка е установено, че за периода 1996-2009 г. Димов и неговото семейство са реализирани общо приходи в размер на 1178 минимални работни заплати за страната, а са направили разходи в размер на 2290,04 минимални работни заплати, за които не са установени законни доходи.

Комисията претендира да се отнемане в полза на държавата на сутерен в гр. Перник, недвижим имот - супермаркет в Перник, недвижим имот - базар с покрита тераса в Перник, два леки автомобила, мотопед, товарен автомобил, дялове в няколко компании и др.

В Благоевградския окръжен съд комисията е завела дело за отнемане на имущество срещу Васил Петров от Дупница с обща стойност 358 500 лв. Петров е осъден за пласиране на фалшиви банкноти.

Комисията е установила, че за проверявания период (1993-2008 г.) Петров и неговото семейство имат законни приходи в размер на 438,77 минимални работни заплати, а са извършили разходи в размер на 1843,4 минимални заплати, като за получената отрицателна разлика от 1404,63 минимални заплати няма данни за законни източници.

От комисията искат отнемане на поземлен имот в Благоевград, с площ от 669 кв.м, заедно с едноетажна масивна сграда, в която има пункт за диагностика на коли, помещение за почистване на коли, магазин за авточасти с офис, помещение за смяна на гуми, склад за материали и авточасти; едностаен апартамент в с. Черниче, общ. Симитли, както и части от няколко ниви и два леки автомобила.

Комисията е завела също така дело в Софийския градски съд дела за отнемане на имущество срещу Мария Загорска от София, с влязла в сила присъда за това, че в качеството си на изпълнителен директор на Сдружение „Клубове на жените - земеделки“ е присвоила чужди пари - собственост на Европейския
съюз, представляващи първоначално финансиране от 60% по европроект. Стойността на имуществото в мотивирания иск е 108 хил. лв.

Срещу Николай Клисарски от Дупница пък в заведено дело за отнемане на имущество за общо 136 хил. лв.

В Хасковския окръжен съд комисията е завела дело за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност, срещу Дончо Димитров от Харманли с обща стойност 417 хил. лв. Димитров е с влязла в сила присъда за притежание на огнестрелно оръжие без необходимото разрешение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:22 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още