IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Първанов предложи на Хюндай да участваме в производство на електромобили

Има идея и за общ проект за кораби, пренасящи природен газ

07:51 | 27.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Първанов предложи на Хюндай да участваме в производство на електромобили

Българско участие в производството на следващо поколение електромобили предложи президентът Георги Първанов на ръководството на групата „Хюндай” и на корейския президент И Мюн-бак по време на посещението си в Южна Корея.

Други обсъждани идеи са разработване на съвместен проект за изграждане на кораби за пренос на компресиран природен газ в Черно море и създаване на форми на взаимодействие между корейските и българската корабостроителница, съобщиха от президентството.

По повод идеята за пренос на компресиран газ с кораби Първанов каза пред журналисти, че това е идея, която би могла да създаде алтернатива на снабдяването с природен газ не само за България, но и за целия регион, да даде повече сигурност на ЕС в търсенето на подобни решения.

Той изрази удовлетворението си, че предложението е било подкрепено и от президента И Мюн-бак в официалните разговори, и от ръководството на „Хюндай Хеви Индъстрис”.

Подкрепа получили и другите идеи на президента, като корейският му колега се показал готов да бъдат коментирани допълнително. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:42 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още