IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Прокуратурата образува дело за източване на Динамо АД Сливен

Делото за отстраняване на борда на директорите и обявяването на Динамо АД в несъстоятелност на 29 октомври тази година

14:56 | 26.10.09 г.
Прокуратурата образува дело за източване на Динамо АД Сливен

Сливенската окръжна прокуратура започна разследване за източване в особено големи размери на Динамо АД Сливен, съобщават от дружеството. Делото е срещу бившия изпълнителен директор Атанас Христозов, който според сегашното ръководство на завода е присвоил близо 2 млн. лв.

Престъплението според компанията започнало да се разкрива преди две години, след като се е наложила съдебна пререгистрация и отмяна на едноличното управление на Христозов.

Съдружниците установили прехвърляне на продукция и финансови средства от завода към частната фирма на директора - „Елдикс” ЕООД. В продължение на години ръководителят не е фактурирал огромна част от услугите и е дал незаконно право на брат си Валентин да тегли неограничени суми от авоарите на дружеството. Всичко е ставало без абсолютно никаква санкция от Съвета на директорите, на който е бил и член самият Христозов до преди година и половина.

„Директорът е ощетявал фирмата и като незаконно си е гласувал скромната сума от 8000 лв. заплата месечно, при 800 одобрени от Съвета на директорите, като е плащал за сметка на предприятието и съответните начисления на тези суми“, се казва в съобщение на фирмата.

Изброяват се още редица нарушения, като се посочва, че делото за отстраняване на Борда на директорите и обявяването на „Динамо” в несъстоятелност ще се гледа в Старозагорския Окръжен съд този четвъртък – 29 октомври.

Динамо АД Сливен е предприятие за производство на автомобилно електрооборудване, електродвигатели и електрически металорежещи машини за автоматизация на технологичните процеси.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:12 | 25.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още