IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 22 октомври

08:25 | 22.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 22 октомври

България е платила 1.8 млн. лв на изнесения визов център в Русия

в. Дневник

България е платила над 1.83 млн. лв. от държавния бюджет на индийската фирма VF Services, която управлява изнесения визов център в Русия. Това показва справка на Министерството на външните работи, поискана от "Дневник". През летния сезон са били издадени над 120 хил. визи на руски туристи. Изнесеният визов център беше създаден по решение на предходното правителство, след като се оказа, че консулските служби нямат капацитет да обработват в срок подадените документи на всички желаещи. Преди началото на летния сезон кабинетът на Сергей Станишев реши, че туроператорите, водещи групи в България, трябва да подават документи единствено там, което предизвика и гневни реакции от страна на туристическия бизнес.

Изключването ни от "Южен поток" било спекулация

в. Новинар

Публикациите в руските медии, че България може да бъде извадена от проекта "Южен поток", са част от руската тактика за натиск върху България, заяви съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов в парламента. Категорично е спекулация, че България може да бъде заобиколена при проекта "Южен поток", коментира и лидерът на СДС Мартин Димитров. Според него това е и форма на натиск върху българския парламент, обществото и правителството.

Премиерът заподозря корупция в зимното чистене

в. Сега

Министър-председателят Бойко Борисов заподозря корупционна схема със зимното почистване на страната. "Аз съм убеден, че и за 32 млн. лв. не са свършили работа, а 100 млн. ще откраднат и ние ще платим", възмути се той. След това Борисов веднага уточни, че това е корупционната схема, която правел Румен Гайтански - Вълка. "Като знам кризисния щаб на Станишев и Вълка, мога да си обясня защо сега имаме да плащаме 132 млн. лв.", коментира премиерът. 132 млн. лв. дължи Агенция "Пътна инфраструктура" на строителните фирми за вече извършени дейности за ремонт и зимно почистване на пътищата. Вчера регионалният министър Росен Плевнелиев съобщи, че за предстоящата зима са осигурени едва 35 млн. лв.

Дълбаят 15 мегапаркинга в София

в. Стандарт

 

След близо 7-месечна битка главният архитект на София Петър Диков е на път да успее да прокара през Столичния общински съвет в София да бъдат изградени 15 подземни паркинги. Днес той внесе в комисиите на СОС предложения за изграждането на съоръженията срещу 35-годишно срочно право на строеж. Докладите предизвикаха дискусия сред съветниците от комисията по транспортна инфраструктура, които решиха да формират работна група, която да разгледа и анализира предложените паркинги, както и да направи и обобщи нови предложения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:30 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още