IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Слънчо АД скача с 85 на сто за деветмесечието

Оперативната печалба (EBITDA) на Слънчо АД е 1,2 млн. лв. при оперативна печалба от 691 хил. лв. за същия период на миналата година

10:51 | 21.10.09 г.
Печалбата на Слънчо АД скача с 85 на сто за деветмесечието

Нетните приходи от продажби на Слънчо АД за деветте месеца от началото на годината възлизат на 3,1 млн. лв. като бележат покачване с 15 на сто спрямо деветмесечието на миналата година, показват отчетите на дружеството, публикувани в Бюлетин Investor.bg.

В резултат на това нетната печалба на компанията бележи ръст от 85 на сто до 1,1 млн. лв.

Оперативната печалба (EBITDA) на Слънчо АД е 1,2 млн. лв. при оперативна печалба от 691 хил. лв. за същия период на миналата година. Маржът на EBITDA се увеличава до 40 на сто от продажбите спрямо 25% за януари-септември 2008.

Нетният оперативен кеш е 1,3 млн. лв. като от него 1 млн. лв. са изплатени за дивиденти. Дружеството няма банкови заеми и финансира дейността си почти изцяло със собствени средства.

Основните пазари на Слънчо АД са пазарите на детски храни, пазарите на диетични храни, пазарите на пшеничени пръчки.

Акциите на Слънчо АД са приети за търговия на БФБ-София, но до момента има само една сделка с тях за 1 акция при цена 7 лв./бр. от 6 юни 2008 г.

Свързани компании:

Слънчо АД(SLR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:43 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още