IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

София ще получи над 20 млн. лв. за ремонт на площадки, подлези и канализаци

8,3 млн. са за ремонт на 57 детски площадки в няколко столични квартала и за ремонт на подлезите при гара „Подуяне“ и при ЖК „Бокар“, а 12 млн. ще са за изграждането на канализация в Горна баня и Овча купел

11:52 | 19.10.09 г.
София ще получи над 20 млн. лв. за ремонт на площадки, подлези и канализаци

Столичната община ще получи 20,3 млн. лв. по Оперативна програма "Регионално развитие", съобщи на пресконференция заместник-кметът на Столичната община Ирина Савина, цитирана от БТА. 8,3 млн. лева от тях са за ремонт на 57 детски площадки в няколко столични квартала и за ремонт на подлезите при гара „Подуяне“ и при ЖК „Бокар“. Останалите 12 млн. ще са за изграждането на канализация в Горна баня и Овча купел.

В сряда предстои подписването на договора между Столичната община и Министерството на регионалното развитие и благоустройството за проекта за ремонт на площадките и подлезите, каза Савина. Ще бъдат обявени процедури по Закона за обществените поръчки, а продължителността на строителните дейности ще е две години.

До началото на ноември предстои комисия да направи оценка на състоянието на подлезите в София и съобразно наличното финансиране да се реши кои ще бъдат освежавани, каза още тя.

През следващата година Столичната община предстои да насочи усилията си към изграждането на разширения на детски градини в район "Искър", обясни още Савина. Причината е, че там има възможност от гледна точка на терените на детските градини, които са с много големи дворове.

Първите пари за саниране на общински сгради срещу нивата на шум ще бъдат отпускани през бюджетната 2011 г., каза още Савина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:27 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още