IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Етап Адресс излиза на печалба след продажби на минерална вода

Нетните приходи от продажби за януари-септември 2009 са 7,9 млн. лв. спрямо 9,1 млн. лв. приходи за същия период на миналата година

12:02 | 19.10.09 г.
Етап Адресс излиза на печалба след продажби на минерална вода

За януари-септември Етап Адресс АД отчита нетна печалба от 93 хил. лв., като преди това за януари-юни транспортната фирма обяви загуба в размер на 1,4 млн. лв., става ясно от отчетите на дружеството, представени чрез БФБ-София.

За деветмесечието на 2008 година Етап Адресс обяви печалба на стойност 184 хил. лв.

Нетните приходи от продажби за януари-септември 2009 са 7,9 млн. лв. спрямо 9,1 млн. лв. приходи за същия период на миналата година.

Приходите от транспортна дейност на компанията намаляват с 38% до 3,5 млн. лв., а приходите от продажба на минерална вода "Ком" се увеличават с над 70 на сто до 2,6 млн. лв., на което се дължи и подобряването на крайния финансов резултат на Етап Адресс за деветмесечието.

Нетният оперативен паричен поток е положителен и възлиза на 3,3 млн. лв., като 2,5 млн. лв. от него е използван за плащане на кредитни задължения.

Собственият капитал на Етап Адресс е 3,9 млн. лв., а привлеченият – 22,7 млн. лв. Дружеството има облигационна емисия на БФБ в размер на 5 млн. лв.

Свързани компании:

Етап - Адресс АД(9JIA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още