IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Провериха над 160 пътнически кораба у нас – безопасни са

Проверката бе наложена след трагичния инцидент в Охрид от 5 септември

08:07 | 19.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Провериха над 160 пътнически кораба у нас – безопасни са

Пътническите кораби в България отговарят на изискванията за техническо състояние и безопасност. Това е заключението на доклада, представен на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков.

Проверката бе наложена след трагичния инцидент в Охрид от 5 септември.

Проверени са общо 162 кораба за сезонен превоз на пътници, фериботи, ро-ро фериботи и високоскоростни пътнически кораби, вписани в регистрите. Няма съставени актове за установяване на административни нарушения, съобщиха от транспортното министерство.

След извършената проверка експертите констатират, че общото състояние на корабите е добро. Всичките кораби разполагат с достатъчно на брой спасителни средства, притежаващи сертификати за годност и са разположени на определените за тях места.

Един от проверените кораби на територията на Варна е изведен от експлоатация. Корабособственикът е подал съответното заявление до Дирекция „Морска администрация” – Варна.

Морска администрацията ще подготви, отпечата и разпространи инструкции за действие в аварийни ситуации, (във вид на стикери), които ще се поставят на определените за това места на плавателните съдове. Те ще се поставят на определените за целта места при преминаване на технически прегледи за разрешение на сезонно превозване на хора. Всички плавателни съдове ще посрещнат новия сезон с такива стикери.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:08 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още