IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Железничарите на стачка, ако не спрат съкращенията

Сред основните искания е и редовно изплащане на заплатите, което продължава да не се случва в железниците

17:27 | 16.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Железничарите на стачка, ако не спрат съкращенията

Не са изпълнени основните искания на синдикалните организации в Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ), констатираха днес на съвместно съвещание синдикатите и формираните към тях стачни комитети, съобщиха от централата на КНСБ.

След направения анализ е констатирано, че не са изпълнени поставените пред ръководството на НКЖИ искания за: спиране на съкращенията на персонала и закриване на гари и части от жп линии; гарантиране изплащането на аванс и на заплата в срок; договаряне на система за работни заплати, която да важи за всички работници и служители от компанията и др.

Имайки предвид липсата на резултати, ръководствата и членовете на отделните стачните комитети на синдикалните организации избраха Обединен стачен комитет, посочват от КНСБ.

Решено е още Стачният комитет да внесе през следващата седмица искане до ръководството на НКЖИ за сключване на споразумение по чл. 14 от Закона за уреждане на колективни трудови спорове (ЗУКТС) за осигуряване на минимално транспортно обслужване и дейност при евентуална стачка. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още