IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кабинетът ще отпусне спрените средства за ВиК инфраструктура на Благоевград

Според премиера цените на предложенията за реконструкцията на водопроводната система в града са били умишлено занижени

16:54 | 16.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Кабинетът ще отпусне спрените средства за ВиК инфраструктура на Благоевград

Кабинетът ще отпусне 800 хил. лв. за приключване на проекта за реконструкция на водопроводната и канализационната система на Благоевград. Това каза премиерът Бойко Борисов, който се запозна днес на място с изпълнението на проекта, финансиран със средства от държавния бюджет, съобщи правителствената информационна служба.

В края на август Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) „замрази“ работата по този и други общински проекти с цел „оптимизиране на разходите“.

Предишният кабинет е сключил договор за 3 млн. лв. по проекта на Благоевград, като 90 на сто от сумата е била отпусната, а останалите средства не са използвани по предназначение, констатира премиерът.

По думите му цените на предложенията за реконструкцията на водопроводната система в града са били умишлено занижени, за да бъдат отстранени някои от фирмите, участвали в конкурса за изпълнители на проекта.

След оглед на ул. „Славянска” в града, която е в много лошо състояние, премиерът е уверил кмета Костадин Паскалев, че останалите средства за завършване на проекта ще бъдат отпуснати веднага, след като приключат ремонтните дейности на улицата, допълват от правителствения пресцентър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още