IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

АП предлага 62 дружества на 22-ия централизиран публичен търг

57 от дружествата ще се предлагат срещу непарични платежни средства

13:06 | 16.10.09 г.
АП предлага 62 дружества на 22-ия централизиран публичен търг

Агенцията за приватизация (АП) ще предложи акции от 62 дружества за продажба на 22-ия централизиран публичен търг (ЦПТ), който ще се проведе на Българска фондова борса-София АД, съобщиха от приватизиращия орган.

В рамките на търга Агенция за приватизация ще предложи за продажба пакети от дружества като: Свободна безмитна зона - Бургас АД; Свободна безмитна зона - Пловдив АД; Балканкар-Руен АД; Калиакра Хотелс АД и др.

57 от дружествата ще се предлагат срещу непарични платежни средства (компенсаторни инструменти), а 4 – срещу парични платежни средства.

За едно дружество се предвижда комбинирано плащане (срещу пари и непарични платежни средства). По-късно ще бъде уточнено кои пакети с какво ще се плащат.

Предлагат се акции от четири публични дружества, като най-големият пакет е от Химко АД.

Началната дата на предлагането на пакетите от акции на централизирания публичен търг е шестият работен ден от датата на обнародване на тръжното обявление в Държавен вестник, а крайната – 14 работни дни от обнародването.

Дружествата ще се продават на сегмент Централизиран публичен търг на Приватизационен пазар на Българска фондова борса София АД.

Пълен списък на предлаганите пакети.
 

Свързани компании:

Жилищни компенсаторни записи(BLKB)

Компенсаторни записи(BLKD)

Поименни компенсационни бонове(BLKC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:22 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още