IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Обявиха търгове за приватизацията на три медицински дружества

Най-висока е началната тръжна цена за софийското дружество Експомед - 1,2 млн. лв.

12:26 | 15.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Обявиха търгове за приватизацията на три медицински дружества

Агенцията за приватизация обяви публични търгове с явно наддаване за продажбата на три държавни дружества, съобщиха от агенцията.

Началната тръжна цена за 100% от капитала на “Експомед” ЕООД, гр. София, е 1,12 млн. лв., а стъпката на наддаване – 50 хил. лв. Депозитът за участие в търга е в размер на 100 хил. лв.

Предметът на дейност на “Експомед” е международна търговска, медицинска и дентална дейност в областта на диагностиката, лечението и рехабилитацията, износ и внос на медицинска апаратура и обзавеждане, лекарствени средства, препарати и продукти, извършване на посредническа дейност при информиране и наемане на работа в страната и чужбина, консултантска дейност и др.

За 100% от капитала на “Медицински център за рехабилитация и спортна медицина Диана спорт” ЕООД, гр. София началната тръжна цена е 5500 лв., стъпката на наддаване – 500 лв., а депозитът за участие в търга е в размер на 1100 лв.

Предметът на дейност на дружеството е диагностика и лечение на заболявания и травми; възстановяване и биостимулиране на спортистите; профилактика на заболявания и травми, на състояния при преумора при занимаващи се активно със спорт граждани; медицинско обслужване на спортни състезания, както и медицински контрол върху физическата култура, спорта и туризма.

Агенцията за приватизация продава и „Медико-техническа лаборатория II - Пловдив“, гр. Пловдив, с начална тръжна цена 8500 лева и стъпка на наддаване 500 лева. Депозитът за участие в търга е в размер на 1700 лв.

Предмет на дейност на дружеството е предписани от лекар/стоматолог специфични технически дейности и производство на специализирани медицински и помощни средства.

И трите търга ще се проведат на 25-я ден от датата на обнародване на решението в Държавен вестник в сградата на АП, като тръжната документация за тях може да бъде закупена от агенцията в срок до 20 дни от датата на обнародване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:40 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още