IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трейс подписа договора за водния цикъл на София на стойност 9,8 млн. евро

Договорът включва продължение на ляв владайски колектор, довеждащ колектор Банкя – Какач и рехабилитация на Рилския водопровод

17:38 | 14.10.09 г.
Трейс подписа договора за водния цикъл на София на стойност 9,8 млн. евро

На 5 октомври 2009 г. Трейс Груп Холд АД е подписало с Министерството на околната среда и водите договора за „Изграждане на водопроводи и канализационни колектори по Интегрирания воден проект за град София - Етап 2”, съобщи Трейс чрез БФБ-София. 

Договорът беше спечелен от Трейс в края на миналия месец  и включва продължение на ляв владайски колектор, довеждащ колектор Банкя – Какач и рехабилитация на Рилския водопровод.

Договорът е на стойност 9 897 721,22 евро и се финансира със средства, предоставени съвместно от Европейския съюз и Република България, във връзка с осъществяването на ИСПА Мярка ИСПА 2000/BG/16/PE/001 "Интегриран проект за водния цикъл на гр. София".

Срокът за изпълнение на поръчката е 29 месеца.

В средата на годината групата на Трейс започна изграждането на пречиствателна станция за отпадъчни води на Троян, втори етап, която е свързана с биологично прочистване. Холдингът е водещ партньор в обединението "Трейс инженеринг".

Стойността на проекта е 5,9 млн. лв., а финансирането е по Оперативна програма "Околна среда" на Европейския фонд за регионално развитие и на Кохезионния фонд на Европейската общност. Изпълнението на обекта включва дейностите от проектирането до пускането на станцията.

Днес акциите на Трейс поевтиняха с 2% до 74 лева.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:20 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още