IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Дянков вижда икономически ръст през юни 2010 г.

Тогава е възможна актуализация на все още неприетия бюджет, за да се вдигнат разходите

10:06 | 12.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Дянков вижда икономически ръст през юни 2010 г.

През юни следващата година икономиката на България ще започне да расте, прогнозира тази сутрин пред Нова телевизия министърът на финансите Симеон Дянков. Според него сигнали за излизане от кризата ще видим още през пролетта.

Официалната прогноза на правителството е за цялата 2010 г. да бъде отбелязан спад на брутния вътрешен продукт (БВП) от 2%.

По думите на Дянков в средата на следващата година е възможна и актуализация на бюджета, за да се увеличат разходите, „ако икономическите показатели отговорят на очакванията“.

В неделя стана ясно, че от плановете за увеличение на акцизите върху цигарите, алкохола и горивата, остава валидно само вдигането на ставката върху цигарите. Дянков уточни, че според него са нужни всички увеличения, но „в случая сме екип“.

Проектът на Бюджет 2010 се очаква да бъде внесен в началото на следващия месец за разглеждане в съответните комисии на Народното събрание и да бъде гласуван до края на ноември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:59 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още