IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Промишленото производството забавя спада си през август

Намалението е 15,9% на годишна база

11:30 | 09.10.09 г.
Промишленото производството забавя спада си през август

По предварителни данни през август 2009 г. индексът на промишленото производство намалява с 15,9% в сравнение с август 2008 година, съобщи Националният статистически институт (НСИ).

Това представлява забавяне на спада спрямо предходния месец юли, когато промишленото производство се е понижило с 18,7% на годишна база и се е увеличило с 1,9% спрямо предходния месец, показват ревизираните данни на института.

В добивната промишленост е отчетен спад през август на годишна база със 17,7%, в преработващата промишленост - с 18,8%, а в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 6,3%.

В сравнение с предходния месец е отчетено общо намаление със 7,8%, като в добивната промишленост намалението е с 5%, при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 5,4%, а преработващата промишленост намалява с 9,1%.

Ръст на месечна база е регистриран при производството на тютюневи изделия с 20,8%, производството на лекарствени вещества - с 10,1%, производството на метални изделия, без машини и оборудване - с 2,0%.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:36 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още