IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

1% ръст на неконсолидираните продажби на Енемона зa третото тримесечие

Общо за деветмесечието са реализирани 69,3 млн. лв. нетни приходи от продажби или с 21% повече спрямо януари-септември миналата година

16:34 | 07.10.09 г.
1% ръст на неконсолидираните продажби на Енемона зa третото тримесечие

За юли-септември Енемона АД е реализирало нетни приходи от продажби в размер на 23,152 млн. лв., което е 0,9% ръст спрямо третото тримесечие на миналата година, показват изчисления на Investor.bg на база отчетите на дружеството, предадени в Бюлетин Investor.bg.

Така темпът на ръст на продажбите на дружеството на неконсолидирана база продължава да се забавя, след като през второто тримесечие той падна до 18% от 61% годишен ръст на продажбите през първото тримесечие на 2009.

Общо за деветмесечието са реализирани 69,3 млн. лв. нетни приходи от продажби, или с 21% повече спрямо януари-септември миналата година.

Нетната печалба за деветте месеца от началото на годината се увеличава с 12% до 6,4 млн. лв. Оперативната печалба (EBITDA) възлиза на 10,9 млн. лв. спрямо 9,2 млн. лв. оперативна печалба за същия период на миналата година.

Маржът на EBITDA не се променя и възлиза на 16% от нетните приходи от продажби.

В края на миналия месец Енемона определи параметрите на емисията варанти, която планира да издаде. Освен това ще бъдат издадени и 6 млн. броя привилегировани акции с цел финансиране проектите на компанията.

Днес акциите на Енемона изгубиха 1,2% до 11,6 лева в обем от 4 380 прехвърлени броя.

Свързани компании:

Енемона АД(E4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:50 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още