IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ройтерс: Закъсала за пари, България преразглежда оръжейни сделки за милиони

Министърът на отбраната води преговори с доставчици, за да прецени кои сделки може да бъдат отложени или разсрочени

08:11 | 07.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Ройтерс: Закъсала за пари, България преразглежда оръжейни сделки за милиони

Закъсалата за пари България преразглежда сделки за купуване на военно оборудване на стойност стотици милиона евро и ще реши тяхното бъдеще до края на годината, пише Ройтерс, позовавайки се на изявления на министъра на отбраната Николай Младенов.

Икономическата криза засегна сериозно най-бедната страна членка на ЕС, като прекрати продължаващия 12 години растеж и принуди правителството на десноцентристката партия ГЕРБ, спечелила изборите през юли, да съкрати държавните разходи, за да запази финансова стабилност, отбелязва агенцията.

Бившата комунистическа балканска страна се присъедини към НАТО през 2004 г. и оттогава поръча нови хеликоптери, транспортни самолети и военни машини, за да достигне стандартите на алианса.

37-годишният Младенов казва в интервю за Ройтерс, че министерството му води разговори с доставчици, за да прецени кои сделки могат да бъдат отложени или разсрочени. Той добавя, че много от тях не отговорят на нуждите на армията.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:26 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още