IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Банките обещават на земеделците по-бързо получаване на субсидии

Често забавянето на плащанията е заради закриване на банкови сметки, тъй като земеделските производители изтеглят всички пари от тях, сега сметки няма да се закриват

12:54 | 02.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Банките обещават на земеделците по-бързо получаване на субсидии

Предстои подписване на меморандум с търговските банки, който да гарантира по-бързото получаване на субсидиите от земеделските производители, каза министърът на земеделието и горите Мирослав Найденов във времето за парламентарен контрол. Той отговори на въпрос на Калина Крумова, депутат от „Атака“.

Найденов обясни, че подписването на документа е договорено на среща миналата седмица с асоциацията на търговските банки.

Често забавянето на плащанията е заради закриване на банкови сметки, тъй като земеделските производители изтеглят всички пари от тях, посочи той. Така преведените пари се връщали обратно.

Уговорката с банките е тези сметки вече да не се закриват.

Решено е също да бъде назначен финансов директор в ДФ „Земеделие“ за по-добра комуникация с търговските банки.

Найденов съобщи, че е назначена проверка на ръководителите на териториалните поделения на разплащателната агенция и там, където бъдат констатирани нарушения, ще бъде потърсена административна отговорност.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:46 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още