IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

След четири години София ще е заобиколена от магистрали

Магистралите ще свързват магистрала Люлин чрез Западната тангента, продължаваща до Северния околовръстен път, с автомагистрала Хемус

16:14 | 30.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
След четири години София ще е заобиколена от магистрали

Пътища от магистрален тип ще обикалят София, а изграждането им ще е до четири години, каза при представянето на транспортната инфраструктура от Общия устройствен план главният архитект на столицата Петър Диков.

Магистралите ще свързват изграждащата се в момента магистрала „Люлин“ чрез Западната тангента, продължаваща до Северния околовръстен път, с автомагистрала „Хемус“. От „Хемус“ скоростният път ще продължава по Източната тангента до автомагистрала „Тракия“.

По думите на Диков тези пътища ще дават възможност за скорост на движението 120 км в час, няма да имат светофари, а кръстовищата ще са на две нива.

Това е реален начин да се намали трафикът, тъй като ще се ограничи транзитното преминаване през столичните булеварди, заяви Диков, цитиран от БТА.

Планът предвижда кръстовища на две нива да има на „Орлов мост“, „Лъвов мост“, „Сточна гара“, както и на бул. „Др. Цанков“ и на ул. „Фр. Нансен“.

Още за предвижданите промени в устройството на София:

Предлагат ограничаване на жилищното строителство в Подвитошката яка

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:51 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още