IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН потвърди проспекта на Арко Тауърс за привличане на 3,5 млн. лв.

Регулаторният орган наложи временна забрана за търговото предложение на Иван Калинков към Бряст-Д АД

16:11 | 30.09.09 г.
КФН потвърди проспекта на Арко Тауърс за привличане на 3,5 млн. лв.

Комисията за финансов надзор (КФН) потвърди проспекта за увеличение на капитала на Арко Тауърс АДСИЦ, съобщиха от институцията.

Емисията е в размер на 32 500 броя обикновени акции с номинална стойност 1 лев всяка и емисионна стойност 108,15 лв. При записване на всички предложени акции, привлечената сума би достигнала 3,5 млн. лв.

КФН наложи временна забрана за търгово предложение от Иван Калинков за закупуване чрез инвестиционен посредник Булброкърс ЕАД, гр. София на акции на Бряст - Д АД, гр. Добрич от останалите акционери на дружеството. Предложената цена е 4,15 лв./акция.

Регулатроният орган наложи окончателна забрана за търгово предложение от Радита ООД, гр. Търговище за закупуване чрез инвестиционен посредник ФК Евър АД, на акции на Поляница АД, гр. Търговище от останалите акционери на дружеството. Търговият предложител не е отстранил до голяма степен посочените несъответствия и непълноти в коригираното търгово предложение, заявяват от КФН.

Някои от мотивите за забраната са, че не е представена изисканата информация относно това дали е направено уведомление от търговия предложител до всички акционери чрез публикация в два ежедневника най-малко три месеца преди регистриране на търговото предложение, както и не е посочен броят на притежаваните от основните акционери акции. Въпреки дадените указания в коригираното търгово предложение не е представена вярна информация относно датите на сключване на всяка сделка и датите на сетълмент на всяка сделка.

Небанковият надзор е признал придобита квалификация за извършване на дейност като инвестиционен консултант на Николай Бороджиев.

Свързани компании:

Бряст-Д АД(BRST)

Арко Тауърс АДСИЦ(ARCT)

Поляница АД (отписано от публичност)(53R)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още