IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

След съкращенията на митничари – следват назначения

Агенция "Митници" разширява правомощията и задачите си

15:59 | 30.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
След съкращенията на митничари – следват назначения

Щатното разписание на Агенция „Митници“ ще бъде увеличено от 3705 на 4003 души, реши днес правителството. Преди две седмици финансовият министър обяви, че реформата в митниците предвижда съкращаването на 553-има служители.

От правителствената информационна служба уточниха, че нарастването на числеността и издръжката на служителите сега ще се прави за сметка на Управление „Пътни такси и разрешителни“ в пътната агенция.

Причина за настоящото решение е възлагането на нови задачи на Агенция „Митници“.

Новите функции са свързани с последните изменения в Закона за пътищата, които предвиждат служителите на агенцията да контролират общата маса, осовото натоварване и габаритите на пътните превозни средства на граничните контролно-пропускателни пунктове.

Митничарите ще контролират превозвачите и за спазването на маршрутите от тях при влизане и излизане от страната. Досега с това се занимаваше управлението „Пътни такси и разрешителни“ към Агенция „Пътна инфраструктура“.

Решено е още новоназначените митничари да преминат курс за обучение на митнически инспектори в дирекция „Национален учебен център“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:25 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още