IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трейс Груп спечели търг за водния цикъл на София за минимум 9 млн. евро

Реконструкцията и разширяването на водния цикъл на София е на обща стойност 58,5 млн. евро

11:10 | 30.09.09 г.
Трейс Груп спечели търг за водния цикъл на София за минимум 9 млн. евро

"Трейс Груп Холд" АД спечели търга за изграждане на етап 2 от водния цикъл на София, като министър Нора Караджова е издала решение за възлагане на поръчката, съобщиха от Трейс чрез БФБ-София.

Реконструкцията и разширяването на водния цикъл на София е на обща стойност 58,5 млн. евро. В него е включена реконструкция на пречиствателната станция за отпадни води в Кубратово, доизграждане на помпена станция "Нови Искър", изграждане на пречиствателните станции за питейни води "Мала Църква" и "Пасарел", както и реконструкция на водопровода и канализацията в столицата.

Етап 2 включва продължение на ляв владайски колектор, колектор свързващ Банкя - Какач и рехабилитация на рилския водопровод. Поръчката е с минимална стойност от 9 млн. евро.

До септември министерството е обявило поръчки за около 18 млн. евро, свързани с водния цикъл на София. От тях са възложени едва 2,06 млн. евро. Избрани са консултанти за етап 1, включващ изграждане на колектор по бул. "Черни връх" и продължение на десен слатински, перловски и владайски колектор.

От отделно съобщение на Трейс става ясно, че компанията е придобила 245 дяла от капитала на Августа Трейс ЕООД с номинал 10 лева всеки, с което става едноличен собственик на дружеството.

Стойността на закупените дялове е в размер на 10 500 лева, като те са закупени от физическото лице Юлия Живкова Параскевова.

Капиталът на дружеството е 5 000 лева, разпределен в 500 дяла по 10 лева всеки.

Управител на Августа Трейс ЕООД е Иван Димитров Христов, който е административен директор и член на СД на Трейс Груп Холд АД.

До момента акциите на Трейс добавят 1,7% до 82,9 лева.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още