IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

На Витоша с кола – само след платена такса

Със събраните пари ще се ремонтира пътната мрежа в природния парк

16:08 | 29.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
На Витоша с кола – само след платена такса

Влизането на автомобили на територията на природен парк (ПП) „Витоша“ да става срещу заплащане на такса, а набраните средства да се използват за поддържането на пътната мрежа в парка, предлагат от дирекцията на природния парк.

От ПП „Витоша“ са депозирали две писма в Столичната община във връзка със състоянието на пътната мрежа и необходимостта от допълнителен градски транспорт.

Директорът на природния парк Тома Белев посочва в писмото си, че състоянието на пътните отсечки в парка е много лошо. За последните десет години е ремонтирана само отсечката Бояна - Златните мостове, но след ремонта на пътното платно там има активизирали се свлачища. Свлачищни процеси има и по пътя Златните мостове - х. „Кумата“.

Според писмото, ако не се извършат спешни ремонти в началото на следващата година се очаква на четири места да се прекъсне пътната връзка Бояна - х. „Кумата“.

От ПП „Витоша“ предлагат поддържането на пътя да става със средства от събираната такса за преминаване по него на пункт „Бояна“ (Бялата вода) и „Драгалевци“ (Посетителски център).

Според Белев социологически проучвания, правени сред посетителите на парка, сочат, че те са съгласни да плащат между 1 и 5 лева за вход, които да са за поддържане на пътните платна.

От ПП „Витоша“ искат и разкриването на допълнителна линия на градския транспорт от метростанция „Младост 1“ през Драгалевци до х. „Алеко“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:42 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още