IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бойко Борисов: Пловдивският панаир ще си остане на града

Така премиерът коментира споровете относно собствеността и управлението на панаира

16:24 | 28.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Бойко Борисов: Пловдивският панаир ще си остане на града

„Пловдивският панаир ще си бъде все в Пловдив, той е марка на града, известна в цял свят, и ще я пазим. Моето присъствие тук и присъствието на министъра на икономиката Трайков са ясен знак за това”, заяви министър-председателят Бойко Борисов който откри 65-ото издание на Международния технически панаир.

В началото на месеца между Трайков и председателя на Съвета на директорите на панаира Георги Гергов се разрази задочен спор по отношение собствеността на панаира и управлението му.

785 български и 1206 чуждестранни компании се представят до 3 октомври в панаирния комплекс в Пловдив, се посочва в съобщението на панаира.

България и Унгария, която е страна партньор на тазгодишния панаир, могат да си сътрудничат в областта на иновациите и на контактите между малките и средни предприятия, каза от своя страна Трайков след срещата със своя унгарски колега Ищван Варга.

Двете държави искат да участват активно в енергийните проекти „Набуко” и „Южен поток”, добави той.

Очаква се около 100 хил. души да разгледат Международния технически панаир в Пловдив.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:55 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още