IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Японски фирми с интерес към инвестиции в България

Проявен е интерес в областта на ядрената енергетика, производството на електроенергия, химията и производството на силиций

14:20 | 28.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Японски фирми с интерес към инвестиции в България

Японският бизнес има интерес да инвестира в България в инфраструктурни проекти, както и в проекти в областта на енергетиката, здравеопазването и застраховането. Това заяви председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Иво Прокопиев след среща с делегацията на Японския съвет за международен обмен.

Към момента японски фирми работят в страната ни по различни проекти, припомни той – в строителството на софийското метро, в сферата на възобновяемите енергийни източници, сферата на здравеопазването и др.

Бизнесът в Япония се интересува по-конкретно от проектите в областта на инфраструктурата като продължаването на софийското метро, строителството на магистрали и модернизация на железопътния транспорт.

Проявен е интерес и в областта на ядрената енергетика, производството на електроенергия, химията и производството на силиций. Представители на банки и на застрахователно дело се информираха кога ще се съживи финансовият пазар у нас, каза Евгени Иванов, изпълнителен директор на КРИБ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още