IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Провалят се намеренията на Холдинг Пътища да изкупува вземания

Компанията не е успяла да постигне споразумение по отношение на предложените сделки за гласуване на ОСА

10:01 | 28.09.09 г.
Провалят се намеренията на Холдинг Пътища да изкупува вземания

Холдинг Пътища АД не е успяло да постигне споразумение по отношение на предложените сделки за одобрение от Общото събрание на акционерите, насрочено за 12 октомври, съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

По тази причина дневният ред на общото събрание е напълно безпредметен, но съгласно българското законодателство няма възможност то да бъде отменено. От Холдинг Пътища обръщат внимание за това на акционерите при гласуването на ОСА.

На предстоящото ОСА акционерите щяха да гласуват за изкупуване на вземания на трети лица от български агенции и министерства и преструктуриране на собствените на инфраструктурното дружество вземания.

Проектът за решение предвиждаше също така сключването на договор с финансова институция, съгласно който собствените на дружеството вземания, както и изкупените вземания да бъдат преструктурирани и да бъдат продадени на тази финансова институция.

По-рано през месеца Холдинг Пътища съобщи, че е удължило срока на заемите си към швейцарската банка UBS до март 2014 година като част от политиката на компанията за преструктуриране на кредитните експозиции.

До момента акциите на Холдинг Пътища губят 3,1% до 3,63 лева за брой.

Свързани компании:

Холдинг Пътища АД /в несъстоятелност/(6H2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:55 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още