IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Избраха нов изпълнителен директор на Булгартрансгаз

Освен Иван Дреновички, в настоящия състав на Съвета на директорите влизат, запазвайки постовете си, досегашният му председател Атанас Съйков и зам.-председател Евгени Попов

12:55 | 26.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Избраха нов изпълнителен директор на Булгартрансгаз

Съветът на директорите на „Булгартрансгаз“ на свое заседание тази сутрин избра Иван Дреновички за изпълнителен директор, съобщиха за Investor.bg от компанията, която влиза в Български енергиен холдинг (БЕХ).

Преди дни досегашният изпълнителен директор на „Булгартрансгаз“ Ангел Семерджиев беше определен от Министерски съвет за председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

Дреновички едва от вчера е член на Съвета на директорите на „Булгартрансгаз“, когато на свое заседание СД на Български енергиен холдинг (БЕХ) го избра в управлението на подконтролната си фирма.

На вчерашното си заседание ръководството на Енергийния холдинг реши и газопреносното дружество да бъде управлявано от тричленен съвет на директорите, вместо от досегашния 5-членен.

Затова от досегашния Съвет на директорите на „Булгартрансгаз” бяха освободени Мичо Райковски, Николай Кратунов и изпълнителния директор Ангел Семерджиев, който пое ръководството на ДКЕВР.

Освен Иван Дреновички, в настоящия състав на СД влизат, запазвайки постовете си, досегашният му председател Атанас Съйков и зам.-председател Евгени Попов.

Новоизбраният изпълнителен директор на „Булгартрансгаз“ е завършил Американския университет в България. Работил е като съветник по икономическите въпроси в посолството на САЩ в България. През последните две години Дреновички е управлявал създадена от него международна консултантска компания в сферата на енергетиката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:27 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още