IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Пътната агенция първо ще събира данни за пътищата, после ще ги ремонтира

Агенция щяла да настоява с всички сили да получи колкото се може повече средства от държавния бюджет

10:26 | 26.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Пътната агенция първо ще събира данни за пътищата, после ще ги ремонтира

Първо трябва да се събира информация за състоянието на пътищата в България, да се изработи програма за ремонтирането им и след това да се пристъпи към него, е заявил членът на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Клаус-Дитер Щоле при закриването на втората Национална конференция по пътища в гр. Несебър, съобщиха от агенцията.

В страната ни има има около 400 км магистрали и около 19 хил. км пътища „първи“ и „втори клас“.

По думите на Щоле, събирането на данни за състоянието на пътната мрежа ще продължи известно време, и затова ще се наложи участъци от съществуващите пътища да бъдат предварително санирани.

А тъй като „за санирането на пътищата трябват много пари, Пътната агенция ще настоява с всички сили да получи колкото се може повече средства от държавния бюджет, защото – първо това е необходимо за гарантиране на безопасността на движение, и второ – чрез мерките за поддържане на пътищата се създадат работни места, което е важна антикризисна мярка”, е коментирал още шефът на АПИ.

Щоле е препоръчал, темата на следващата Национална конференция по пътища да бъде свързана със съблюдаването на логистичните мрежи във и извън градовете.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още