IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бави се договарянето на минималните осигурителни доходи за 2010 г.

Срокът за договаряне на минималните осигурителни доходи по икономически дейности се удължава до 30 септември

15:40 | 25.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Бави се договарянето на минималните осигурителни доходи за 2010 г.

Досега са подписани споразумения за 41 икономически дейности, в които работят над 1,38 млн. лица, отчете на днешното си заседание работната група по договаряне на минималните осигурителни доходи по икономически дейности и основни групи професии за 2010 г., съобщиха от Министерството на труда и социалната политика (МТСП).

Общият брой на икономическите дейности, по които следва да се извърши договаряне за следващата година, е 73, т.е. за 32 икономически дейности още се бави сключването на споразумения между работодателите и синдикатите за размерите на минималните осигурителни доходи по основни групи професии.

С цел да се стимулира процесът на договаряне между социалните партньори и да се определят реалните възможности за нарастване на минималните осигурителни доходи през 2010 г. или запазване на нивото на 2009 г. - в областите, където има най-голям спад на производството и влошени икономически показатели през тази година - работната група реши да удължи срока за договаряне до 30 септември 2009 г., съобщават още от министерството.

Представителите на синдикатите и работодателите в работната група се ангажират да подпомогнат процеса на договаряне за икономическите дейности, където преговорите между двете страни се осъществяват по-трудно и има различия в позициите им.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още