IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Холдинг Пътища удължи погасителния срок на заемите към UBS до 2014

Действията са част от стратегията на дружеството за преструктуриране на кредитните експозиции

15:32 | 25.09.09 г.
Холдинг Пътища удължи погасителния срок на заемите към UBS до 2014

Инфраструктурната компания Холдинг Пътища АД е сключила анекси към договорите за финансов заем с UBS AG, Швейцария, за удължаване на срока на погасяване на предоставените на дружеството заеми до март 2014 година и разсрочване на плащанията по тях, става ясно от съобщение на Холдинг Пътища чрез Бюлетин Investor.bg.

Справка на Investor.bg показа, че Холдинг Пътища има задължения по кредити към UBS в размер на 11,4 млн. лв. и задължения по лизингови договори в размер на 1,8 млн. лв. През 2007 г. е сключен трети договор с UBS за финансиране на асфалтови бази и валяци, като няма данни за размера му.

Удължаване срока на погасяване на кредита към UBS е част от преструктуриране на кредитните експозиции на дружеството. По-рано през седмицата Холдинг Пътища съобщи, че е сключило два нови договора за кредит с Първа Инвестиционна Банка.

По-рано през месеца инфраструктурният холдинг съобщи, че възнамерява да изкупува чужди вземания с цел продажбата им, заедно със свои на финансова институция.

Днес акциите на дружеството се движеха без промяна, като затвориха на ниво 3,75 лева за акция.

Свързани компании:

Холдинг Пътища АД /в несъстоятелност/(6H2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:50 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още