IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Закриват митница Видин заради малката й натовареност

Ще последват и още подобни промени, като от 17 митниците в страната ще станат девет

12:20 | 25.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Закриват митница Видин заради малката й натовареност

Митница Видин се закрива и се превръща в митническо бюро в състава на митница Лом заради малката й натовареност, каза по време на парламентарен контрол днес финансовият министър Симеон Дянков.

Решението за промяната е в резултат на анализ на постигнатите приходни резултати и разходите за издръжка, обясни Дянков. За първите осем месеца на 2009 г. митница Видин е реализирала приходи в размер на 37 800 лв. на митничар, докато този показател за същия период в митница Русе е 1 368 000 лв. на човек, в митница Свищов - 528 500 лв. на човек, а в митница Лом - 607 280 лв.

За осемте месеца на текущата година в митница Видин са обработени 1599 митнически декларации, или по 12 декларации на човек, докато в митница Русе са обработени 138 декларации на човек, а в митница Свищов - 106 декларации, посочи Дянков.

Същият подход е приложен и за останалите митнически учреждения на територията на страната, каза Дянков. Предвиждаме броят на митниците да бъде намален от 17 на девет, митническите бюра да се редуцират от 48 на 39, а митническите пунктове - от 38 на 34, заяви той. Всичко това се прави с цел да се спестят средства и за да се централизира работата в агенция „Митници“, каза Дянков.

В отговор на въпрос за уволнения в системата на Държавната агенция по горите, Дянков посочи, че през последните два месеца са прекратени договорите за управление само на трима от директорите в системата на агенцията. При проверките на дейността на ръководените от тях дружества е констатирано неизпълнение на задълженията и неспазване в някои случаи на българското законодателство, заяви Дянков. Той добави, че има и други случаи, в които директори сами са си подали оставките.

Още по темата:

Съкращават 550 митничари, закриват митнически бюра 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още