IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лъжански: Значителна част от информацията за сделка за Девин е подвеждаща

По-късно днес се очакват подробности по случая

12:01 | 23.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Цветан Лъжански. Снимка: Личен архив
Цветан Лъжански. Снимка: Личен архив

Статията на в. Капитал, с която беше съобщено за продажбата на дял от над 80% в капитала на Девин АД на инвестиционния фонд Advent International, „съдържа значително количество подвеждаща информация“. Това заяви за Investor.bg изпълнителният директор на дружеството Цветан Лъжански.

По думите му по-късно през деня ще бъде разпространена официална информация по случая, като засега не беше уточнено коя част от оповестените досега данни са подвеждащи.

Според информацията на вестника обект на покупката са 82% от капитала на компанията, която сделката оценява на 40 млн. евро. Разликата от дела на Соравия до споменатия дял се сочат за акции на висшия мениджмънт на Девин АД.

За евентуална сделка за Девин АД се говори от няколко месеца, като още през май Цветан Лъжанкси потвърди за Investor.bg, че компанията е уведомена за намерението на Соравия груп да продаде участието си в нея. 

В края на миналия месец Deal Watch съобщи, че подписването на договора за придобиване предстои съвсем скоро.
 

Свързани компании:

Девин АД Отписано от публичност(6D3)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още