IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подписаха договор за вливане на шест дружества в Оптела-лазерни технологии

Корпорация Унимаш АД, ЗММ-Металик АД, Унимаш индъстрис АД, Норекс-1 ЕООД, Металик приват АД и Лазерни и оптични технологии-2000 АД ще се влеят в Оптела-лазерни технологии

12:09 | 19.09.09 г.
Подписаха договор за вливане на шест дружества в Оптела-лазерни технологии

На 18 септември е подписан договор за преобразуване чрез вливане на Корпорация Унимаш АД, ЗММ-Металик АД, Унимаш индъстрис АД, Норекс-1 ЕООД, Металик приват АД и Лазерни и оптични технологии-2000 АД в приемащото дружество Оптела-лазерни технологии АД, съобщи БФБ-София.

Оптела-лазерни технологии, ЗММ Металик и Корпорация Унимаш АД са публични дружества.

Съгласно Чл. 124 от ЗППЦК договорът, докладите на управителните органи на участващите в преобразуването дружества и докладът на проверителя, се одобряват от заместник-председателя на Комисия за финансов надзор (КФН).

Предстои одобрение от КФН на договора и комплекта документи по вливането, след което ще бъдат свикани общи събрания на акционерите на участващите в преобразуването дружества, в чиято компетенция е вземането на решение за преобразуване.

На основание Чл. 262 "к" от Търговския закон, в срок не по-малък от 30 дни преди датата на общите събрания, договорът и докладите на управителните органи ще бъдат представени в Търговския регистър, като обявяването ще се извърши едновременно по делата на всяко от преобразуващите се и приемащото дружество.

ЗММ-Мателик АД, Оптела - лазерни технологии, Корпорация Унимаш АД и Унимаш индъстрис АД са дъщерни на публичното КТИ Съединение АД. Норекс-1 ЕООД е дъщерно на Оптела – лазерни технологии АД

Акционери в капитала на Металик приват АД са няколко физически лица.

Мажоритарен акционер в Лазерни и оптични технологии-2000 АД е Обединена търговска компания „Орфей“ АД, което притежава 7,8% от капитала на КТИ Съединение.

Свързани компании:

ЗММ-Металик АД(3ZD)

Корпорация Унимаш АД(3U8)

Оптела- лазерни технологии АД(PTP)

Корпорация за технологии и иновации Съединение АД(KRS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:37 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още