IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бойко Борисов: Не излизаме от кризата

В България има пари, но не се използват, смята премиерът

15:26 | 18.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Бойко Борисов: Не излизаме от кризата

"Нямаме никакви основания да се считаме, че излизаме от кризата, въпреки оптимизма в някои анализи", заяви премиерът, след като изслуша доклада на президента Първанов.

Според Бойко Борисов единствената тема в Брюксел, откъдето той пристигна, е била кризата, която по думите му продължава да съсипва всички, предава Dnes.bg.

"Намираме се в същината на кризата и нямаме основание да считаме, че тя отминава и да намаляваме мерките или да се отпускаме", добави той.

"На теоретиците смея да кажа, че нито една държава в Европа не е намерила печеливша формула за излизане от кризата. Ако някъде имаше програма, ние щяхме да я препишем и да я изпълним веднага и нямаше да я дискутираме", категоричен бе премиерът.

Според него целта на дискусията и на доклада за президента е да се намери възможно най-приложимата мярка, която минимално да засегне обикновения човек.

По думите му в момента има много пари, които са и в България, но поради липса на проекти и на капацитет те не се използват.

"Борим се за още пари от европейските фондове и гарантирам, че те ще дойдат, но страхът ми е, че ще дойдат пари, а ние няма да имаме готовност да ги поемем на ниво "общини" и на ниво "държава", и на ниво "бизнес", каза Борисов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:00 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още