IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Берлускони идва в България на 15 октомври

До края на годината посещение у нас ще направи и новоизбраният председател на ЕП Йежи Бузек

09:36 | 18.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Берлускони идва в България на 15 октомври

Премиерът на Италия Силвио Берлускони ще пристигне на посещение в България на 15 октомври. Това съобщи министърът на външните работи Румяна Желева, която е заедно с министър-председателя Бойко Борисов на извънредния Европейския съвет в Брюксел.

Тя информира за срещите на българския премиер в рамките на днешната среща на държавните и правителствени ръководители от Европейския съюз, на която се разработва обща позиция преди форума на Г-20 в Питсбърг на 24 и 25 септември.

Освен със Силвио Берлускони, министър-председателят Бойко Борисов се е срещнал преди началото на Съвета и с председателя на Европейския парламент (ЕП) Йежи Бузек, с канцлера на Германия Ангела Меркел, с премиера на Люксембург Жан-Клод Юнкер, с латвийския премиер Валдис Домбровскис.

"На разговорите с тях бяха поставени „нашите“ въпроси: желанието на България да влезе в еврозоната, реализирането на системните газови връзки между страната ни с Гърция и с Румъния в рамките на предложения план за икономическо възстановяване от Европейската комисия, компенсациите за АЕЦ Козлодуй", посочи министър Румяна Желева.

До края на годината посещение в България ще направи и новоизбраният председател на Европейския парламент Йежи Бузек.

Според Румяна Желева премиерът Бойко Борисов ще посети Франция и Германия до края на годината. Посещението в Германия очевидно ще е след парламентарните избори в страната, заяви тя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:03 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още