IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цигарената фабрика в Пловдив има интерес към купуването на Булгартабак

Фирмата предвижда да построи и нова фабрика в Пловдив

12:55 | 17.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Цигарената фабрика в Пловдив има интерес към купуването на Булгартабак

Цигарената фабрика в Пловдив, която вече ще се казва „Кингс Табако“, има интерес към купуването на „Булгартабак холдинг“, но това е въпрос на финансова преценка, заяви на пресконференция днес Бойчо Качулев, изпълнителен директор на пловдивското дружество.

От началото на годината Цигарената фабрика в Пловдив е осигурила постъпления в държавния бюджет в размер на 105 млн. лв. от данъци и акцизи, посочи Качулев. До края на годината той очаква постъпленията в бюджета от дейността на фирмата да са над 160 млн. лв.

В цигарената фабрика работят над 320 души, а към края на годината те ще се над 400 души, допълни той.

Цените на цигарите, произвеждани от фабриката, ще бъдат запазени до края на годината, каза още Качулев.

Във фабриката вече са започнали тестове на нова линия за опаковки на цигарени изделия, скоро ще бъдат внедрени и две нови линии за производството на цигари, стана ясно още на пресконференцията.

Фирмата предвижда да построи и нова фабрика в Пловдив, която ще осигури работа на 150-160 души. Инвестициите в цигарената фабрика досега са за около 60 млн. лева, предимно собствени средства и пари на собственика на дружеството, каза Качулев, цитиран от БТА.

С увеличаването на акциза от началото на 2010 г. и ограничаването на пушенето на обществени места бизнесът ще бъде затруднен, прогнозира Качулев. Целта на фирмата е 40-50 на сто от производството да е за износ.

Търговията с акциите на Цигарена фабрика Пловдив беше прекратена през февруари, след като дружеството беше отписано от регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа. Собственик на 100% от капитала е Сигма Консултинг ООД, която първоначално купи над 78% от капитала на фабриката от предишния собственик на същия дял – Булгартабак Холдинг, за 30,8 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още