IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Проверяват работата на всички служители на земеделското министерство

Резултатите ще бъдат готови и оповестени до три седмици

17:18 | 16.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Проверяват работата на всички служители на земеделското министерство

Извършват се проверки на всички служители в Министерството на земеделието и храните, във второстепенните разпоредители и в областните структури на министерството, обяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов във връзка с изявления на браншови организации от животновъдството.

Резултатите ще бъдат готови и оповестени до три седмици.

Заповедта на министъра е проверките в областните служби да продължат до 15 октомври, като в тях участват пет работни групи от експерти на Главна дирекция „Земеделие“ и областните дирекции „Земеделие“ към МЗХ.

Проверките са по дейностите, свързани с директните плащания на площ, в т.ч. регистрацията на земеделските парцели, както и по поземлените отношения, в т.ч. работата с Държавния поземлен фонд.

Проверки се правят и относно спазването на финансовата дисциплина и комплексното обслужване на земеделските производители, както и във връзка с осъществяването на взаимодействие и координация с другите регионални звена на министерството.

За случаите, когато има нарушения, се носи отговорност, се посочва в съобщението на министерството.

Служители ще бъдат освобождавани само на базата на сигнали, проверки и установени злоупотреби. „Не искам нито един неправомерно уволнен служител. Прибързаните мерки на уволнения без доказателства също са опасни“, е подчертал Найденов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още