IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

70% от проверени автошколи в София укриват данъци

Някои са отчитали приходи само от половината си курсисти

14:12 | 16.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
70% от проверени автошколи в София укриват данъци

От проверени 27 фирми, занимаващи се с шофьорски курсове, 19, или около 70%, укриват данъци. Това показват обявени днес резултати от проверки на данъчните, като са били проверявани фирми, за които е имало индикация, че укриват приходи.

Въпросните индикации са получени от предварително изискана информация от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ относно броя на преминалите обучение и изпит курсисти от всяка автошкола.

Целта на проверките е била да се установи дали отчетените приходи съответстват на броя на лицата, ползвали услугите на автошколите.

В 19 автошколи са констатирани разминавания, като в някои от тях не са отчетени приходи за почти половината от обучените. Това означава, че за укритите приходи не са платени и съответните данъци. На тези автошколи са възложени ревизии, които да установят точния размер на укритите задължения. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:42 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още