IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Световната здравна организация ни дава $520 хил. за здравни реформи

След две години ще трябва да отчитаме резултати

11:11 | 16.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Световната здравна организация ни дава $520 хил. за здравни реформи

Общо 520 хил. долара ще получи България от Световната здравна организация (СЗО) по силата на подписано в Копенхаген споразумение за сътрудничество с Европейското регионално бюро на организацията за 2010-2011 г., съобщи пресцентърът на Министерството на здравеопазването.

Парите са за техническа и експертна помощ за подпомагане на реформите в здравеопазването в България.

Споразумението е разработено на основата на приоритетите, посочени от българска страна и съгласувани със СЗО. Двете страни ще си сътрудничат по въпросите на здравната политика, финансиране на здравеопазването, предоставяне на здравни услуги, разработването на методи за генериране на ресурси за здравната система, посочват от министерството.

Ще се работи за подобряване на организацията, ръководството и управлението на здравните системи и предоставянето на здравни услуги, като след две години ще трябва да очетем какви са резултатите от харченето на парите.
 
За целта ще бъде разработен подробен програмен работен план, който ще отразява необходимите данни за дейности или услуги, бюджет, основни моменти и график на изпълнение, финансиране от партньори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:17 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още