IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Митничари и производители на алкохол ще лепят заедно нови бандероли

Влизането на митничари в производствения процес цели ограничаване на фалшивите алкохолни продукти

09:52 | 16.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Митничари и производители на алкохол ще лепят заедно нови бандероли

Нова мярка срещу фалшивите бандероли обсъдиха на среща във вторник Агенция „Митници“ и Асоциацията на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки.

Става дума за предоставяне на бандероли „ден за ден“, като новият ред за отпускане на ценните книжа, които ще важат само за продавани на територията на страната напитки с алкохолен градус по-голям от 15% vol., вече е въведен със заповед на шефа на митниците Ваньо Танев, съобщиха от агенцията.

Производителите или вносителите ще дават предварително заявки както за необходимите количества, така и за графика на облепване. В определеното време двама митнически служители ще доставят на място заявеното количество бандероли, посочват от Агенция „Митници“. Самият процес на облепване също ще става под надзора на митничарите, които след приключване на работа ще съставят протокол с номерата на използваните и бракуваните бандероли.

Неизползваните бандероли ще се връщат в митническото учреждение.

При необходимост митническата администрация ще осигури служители на двусменен работен график, така че да не се създават пречки пред нормалното протичане на производствения процес, е посочил Ваньо Танов.

Друга мярка за ограничаване на фалшивите алкохолни продукти и нелегалното производство, предложена от Агенция „Митници“, е монтирането на спиртомери, чрез които митниците да получават онлайн информация за наличностите в данъчните складове.

Производители в сектора уточниха, че са съгласни с предложенията, но искат нововъведенията да важат за всички.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:13 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още