IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Антикризисните мерки готови за обявяване

Има различни предложения, но „трябва да се върже бюджетът на края на годината“, каза Бойко Борисов

17:00 | 14.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Антикризисните мерки готови за обявяване

В сряда на заседание на Министерския съвет ще бъдат представени нашите антикризисни мерки, каза премиерът Бойко Борисов, след като излезе от сградата на президентството, където участва в заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност.

Има различни предложения, в това число и за намаляване ДДС на лекарствата, но „трябва да се върже бюджетът на края на годината“, посочи министър-председателят. Опитвам се да гледам добронамерено и се радвам, че днес постигнахме консенсус, заяви Борисов.

По думите му в началото на заседанието на съвета е имало резки изказвания, но накрая е намерен добрият тон. Документът, който имаме от днес, е много добър знак за народа и за Брюксел, коментира още премиерът.

По-рано в понеделник финансовият министър Симеон Дянков заяви, че по време на криза данъчни промени не бива да се правят. По думите му, за да изпълни новото правителство предизборните си обещания, трябва да се върнем към икономически растеж, което според него ще се случи от средата или края на 2010 г.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:38 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още