IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Стачка на румънските съдии затруднява и българския бизнес в страната

Протестът на румънските съдии е свързан с проект за закон, който предвижда намаляване на бонуси, социални придобивки и други привилегии на работещите в съдебната система на Румъния

13:35 | 11.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Стачка на румънските съдии затруднява и българския бизнес в страната

Българско-румънската търговско промишлена палата, чието седалище е в Русе, информира, че продължаващата стачка на румънските съдии и юристи оказва значително негативно влияние върху правенето на бизнес в Румъния, се посочва в съобщение на палатата.

Анализатори в палатата отбелязват, че икономиката на северната ни съседка е скована от нефункциониращата правосъдна система, а юристите към Търговския регистър в Букурещ са решили да отложат всички дела.

Практически, докато продължава кризата, нито един румънски съдия няма да разпише дело по откриване на нова фирма, прехвърляне или преотстъпване на фирма, продължение на мандат на директор или преместване на седалище, се казва в съобщението.

Ако стачката не завърши през следващите седмици, в Търговския регистър на Букурещ ще се съберат 8500 нови дела, които според обещанията на съдиите ще получат автоматично друг срок на разглеждане, като е възможно някои от тях да бъдат включени в дневния ред през пролетта на идната година.

Протестът на румънските съдии е свързан с проект за закон, който предвижда намаляване на бонуси, социални придобивки и други привилегии на работещите в съдебната система на Румъния.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:19 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още