IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Разбиха група, заподозряна в кражба на данни от карти

В един от претърсените апартаменти във Варна са намерени пет броя скимери в напълно готов вид и 10 недовършени

17:23 | 10.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Разбиха група, заподозряна в кражба на данни от карти

Варненската полиция разби група, заподозряна в участие в кражба на данни от банкови карти, съобщиха от Областна дирекция на МВР Варна.

Служителите на сектор „Противодействие на организираната и тежка престъпност“ при дирекцията са претърсили четири адреса, три от които във Варна и един в Шумен. За тях има данни, че се ползват и обитават от заподозрени в изготвяне на „скимиращи“ устройства за банкомати.

В един от претърсените апартаменти във Варна са намерени пет броя скимери в напълно готов вид и 10 недовършени, както и множество електронни модули за изготвяне на такива устройства.

Готовите устройства са точно копие на входа на банкомата, където при теглене се поставя кредитната карта. Те се поставят върху оригиналния вход за картата, като са пригодени да копират и съхранят данните от нея, след което устройството се демонтира и копираните данни се записват върху електронна карта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:49 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още